HÍRÖS VÁROS TURISZTIKAI KÖZPONT


Információk, szolgáltatások

Megbízó:Katona József Színház, Kecskemét
Feladat:honlapkészítés, akadálymentes honlap kialakítása
Elkészülési idő:8 - 10 hét
Szolgáltatások:
  • Fotók retusálása
  • Grafika, webdesign
  • Honlapkészítés
  • Többnyelvű honlap kialakítása
  • Reszponzív weboldal készítése
  • Akadálymentes honlap kialakítása
Működő honlap:http://hiroskozpont.hu
 

Leírás:  A kecskeméti Hírös Város Turisztikai Központ számára készített honlap célja, hogy tájékoztatást adjon a kecskeméti Katona József Színház kamaraszínházának aktuális előadásairól, rendezvényekről, valamint betekintést nyújt az ország egyetlen látogatható hangszergyűjteményébe – a Leskowsky Hangszergyűjteménybe.

Akadálymentes honlap kialakítása: A honlap úgy lett kialakítva, hogy a fogyatékkal élő emberek számára is hozzáférhető legyen. Segítse azon embertársaink csoportját, akik hátránnyal használják az internetet (számítógépet, mobil eszközöket). A honlap tartalmi elemeit szerkezetileg jól elkülönítettük a látogatói információktól. A képi megjelenítésnél az előtérben lévő szavakat és képeket igyekeztünk könnyen megkülönböztethető stílusban ábrázolni, ezzel is segítve a honlap látogatóit a könnyebb tájékozódásban – odafigyelve arra, hogy minden tartalmi részhez tartozzon címsor, mely például a látássérült felhasználóknak fontos, mert az általuk használt képernyőolvasó képes a címsorra ugrani egy adott billentyűkombináció leütésekor.

Minden nem szöveges elemhez, szöveges alternatíva lett megadva amin keresztül, lehet a képen látható dolgot bemutatni. A képernyőolvasót használók innen tudhatják, hogy mit ábrázol a kép.

A honlap elérhető normál, illetve nagy kontraszt módban. Színtévesztők, színvakok számára is akár fekete-fehér megjelenítő eszközön is jól látható és jól használható, így jó eséllyel a fenti csoport tagjai is elérik a honlap tartalmi elemeit.

Gyengénlátók (és aliglátók) a betűméret (akár drasztikus méretű) megnövelésére van a legnagyobb igény körükben. Erre a böngészőkben elhelyezett betűméret változtatásra alkalmas részt, képernyő nagyítókat használnak. A honlap kialakítása során arra törekedtünk, hogy könnyen elérhető legyen mindenki számára, bármely módban egy nagyító eszköz (betűméret váltás), mely szinte minden betűméretet 150%-ra állít. Az így létrehozott oldalak előnyeit a kisméretű monitort használó látogatóink is élvezik.

További képek a honlapról